U bent hier: Bezoeken » NIEUWS EXPOSANTEN » Rhein83 assortiment attachments van Balfour Medical

Nieuws exposanten (editie 2017)

Rhein83 assortiment attachments van Balfour Medical

Balfour Medical BV is opgericht in maart 2010 om tandheelkundige professionals te kunnen voorzien van apparatuur en instrumenten die passen bij hun beroep en specialisatie. Wij bieden verscheidene internationale merken aan die niet altijd beschikbaar zijn binnen Nederland en Belgie. Voordat een instrument wordt toegevoegd aan de webshop is deze uitvoerig getest door Peter en zijn team binnen zijn praktijk.
Zijn expertise en ervaring van "dertig jaar in het vak" wordt altijd meegenomen in zijn keuze voor het assortiment van Balfour Medical BV, evenals de mening en feedback van zijn collega's binnen Octant Mondzorg. Hierdoor is Balfour Medical BV in staat instrumenten aan te bieden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, passend bij hoogwaardige tandheelkundige behandelingen. Zonder toeters en bellen, maar wel met veel en vooral eerlijke passie voor het vak.

Als nieuwe innovaties voor de Nederlandse en Belgische markt heeft Balfour medical er voor gekozen om een paar zeer interessante artikelen te laten zien.
Zo hebben we op het gebied van attachments het complete assortiment van Rhein83. Rhein83 heeft een systeem waarbij een 100% spanningsvrije steg te maken is op drukknoppen die eventueel al geplaatst zijn, dankzij een nieuwe ontwikkeling : de seegerring.
De basis van het OT Equator syteem is het Rhein83 OT Equator Implantaat Abutment, op het eerste gezicht een verbeterde uitgave van de laatste generatie drukknoppen verkleind tot een geringe 4,4 mm doorsnede en 2,1 mm hoogte van de drukknop, inclusief matrix, met een variƫrende retentiekracht van 0.6, 1.2, 1.8 en 2.7 kgf.
Er is meer, door het toepassen van de matrices van het OT-cap systeem is de verbinding resilient te maken en heel belangrijk gecombineerd met het OT seeger systeem is de drukknop te gebruiken als steg abutment. Deze verbinding wordt gerealiseerd door een seegerring-verbinding die een totale passieve passing waarborgt en afrekent met alle problemen veroorzaakt door dis- paralelliteit. Door deze constructie is een prothese op drukknoppen eenvoudig om te vormen tot een prothese op een implantaat gedragen steg en zelfs tot een implantaatgedragen brug en dit zonder dat er onderdelen van de constructie in de prullenbak verdwijnen.
Voor uw tandtechnisch laboratorium vereenvoudigt de routine voor de fabricatie van steggen aanzienlijk omdat de basis altijd gevormd wordt door de drukknop-stegbasis.
De compatibiliteit met de implantaten wordt bereikt op drukknop-niveau en de Rhein83 drukknoppen worden gemaakt voor rond de 700 platforms in 8 verschillende gingivahoogtes nl van 0.5mm tot en met 7 mm. Al met al een tamelijk briljant systeem.

terug naar overzicht

  • eki'p dental
  • henry schein
  • codema
  • septodont
  • Connect Dental - a company by Henry Schein