U bent hier: Bezoeken » NIEUWS EXPOSANTEN » Balfour medical Evo instrumenten

Nieuws exposanten (editie 2017)

Balfour medical Evo instrumenten

Balfour Medical BV is opgericht in maart 2010 om tandheelkundige professionals te kunnen voorzien van apparatuur en instrumenten die passen bij hun beroep en specialisatie. Wij bieden verscheidene internationale merken aan die niet altijd beschikbaar zijn binnen Nederland. Voordat een instrument wordt toegevoegd aan de webshop is deze uitvoerig getest door Peter en zijn team binnen zijn praktijk.
Zijn expertise en ervaring van "dertig jaar in het vak" wordt altijd meegenomen in zijn keuze voor het assortiment van Balfour Medical BV, evenals de mening en feedback van zijn collega's binnen Octant Mondzorg. Hierdoor is Balfour Medical BV in staat instrumenten aan te bieden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, passend bij hoogwaardige tandheelkundige behandelingen. Zonder toeters en bellen, maar wel met veel en vooral eerlijke passie voor het vak.

Een klein stadje in noordoost Italiƫ is vermaard over de hele wereld om zijn traditionele vakmanschap en superieure kwaliteit van zijn messen.
Hier was het dat tegen het einde van de vijftiger jaren, een team van experts op het gebied van messenfabricage DenTag heeft opgericht.
De processen van bewerken en harden zijn het erfgoed van kennis en ervaring van de Maniaghese vakmensen.

Dentag bedacht dat we niet stil moeten blijven staan maar heeft kritisch gekeken naar alle bestaande instrumenten.
Zo hebben we een instrumentenlijn ontwikkeld met gladde handvatten waardoor er na het reinigen geen resten tussen ribbels kunnen blijven zitten.
De nieuwste ontwikkeling is een instrument met duidelijke verbeteringen ten opzichte van de bestaande. De scherpte en hardheid van de messen zijn van de allerbeste kwaliteit
gebleven. Maar het handvat is niet meer van siliconen, maar van polymeer. Hierdoor treedt er minder vermoeienis in de handen op door het niet meer hoeven knijpen in de zachtere siliconen handvatten. Ook is er aan gedacht om het instrument een paar centimeter langer te maken, waardoor het bereik beter wordt en het instrument aan de andere kant niet in uw handschoen of mouw kan blijven haken.

terug naar overzicht

  • eki'p dental
  • henry schein
  • codema
  • septodont
  • Connect Dental - a company by Henry Schein