U bent hier: Bezoeken » NIEUWS EXPOSANTEN » Kulzer lanceert 3D printer voor dentale toepassingen!

Nieuws exposanten (editie 2017)

Kulzer lanceert 3D printer voor dentale toepassingen!

CARA PRINT 4.0 – SNEL, NAUWKEURIG, ECONOMISCH.
Kulzer lanceert 3D printer voor dentale toepassingen!

Haarlem, augustus 2017. Kulzer lanceert de “cara Print 4.0” – de 3D (DLP) printer voor de dentale markt waarmee het mogelijk wordt om een breed assortiment aan dentale, op polymeer-gebaseerde, toepassingen te printen.

Cara Print 4.0 is Kulzer haar antwoord voor tandtechnici en tandartsen die een snellere en meer economische methode wensen voor het produceren van dentale in-house oplossingen.

Kulzer biedt met deze 3D printer niet alleen een kostenbesparend alternatief voor het frezen van bepaalde indicaties, ook is hij de snelste in zijn klasse, overstijgt alle nauwkeurigheidseisen en is scherper geprijsd dan andere 3D-printers
in de markt. Binnen slecht 1 uur heeft hij de meeste restauraties geprint met een soepel, meer homogeen oppervlak dan alle concurrerende 3D printers.

Daarnaast maakt de cara Print 4.0 geen gebruik van een cartridges maar een betrouwbaar- en eenvoudig navulbaar systeem. Een systeem dat u ondersteunt in het verbeteren van duurzame oplossingen en producties.

Onderdeel van een uitgebreid en open systeem
Het cara systeem is een open, op .stl files gebaseerd, systeem. Wij adviseren om de cara Print 4.0 te gebruiken met onze dima Print materialen en die te polymeriseren met de HiLite® power 3D. Op deze manier wordt de hoogste kwaliteit verzekert met gegarandeerde klinische prestaties. De cara Print workflow is eenvoudig voor zowel beginners als gespe-cialiseerde technici
met CAM-ervaring.

Applicaties/ indicaties: Werkstukken die met cara Print 4.0 gemaakt kunnen worden zijn: splints, nachtbeugels,
chirurgische boormallen, individuele afdruklepels, modellen en gietmodellen (CAD to cast). Vanaf het voorjaar 2018, zullen aanvullende materialen beschikbaar zijn voor de productie van prothesebasissen en tijdelijke én permanente restauraties. De cara Print 4.0 is in staat om binnen 15 minuten een kroon te printen. Hierdoor is een 3D printer niet alleen voor labs, maar ook voor tandartsen zeer interessant.

terug naar overzicht

  • eki'p dental
  • henry schein
  • codema
  • septodont
  • Connect Dental - a company by Henry Schein